دوستان عزیزم،
به علت درخواست 2 تن از کاربران عزیز انجمن و همچنین علاقه برخی دوستان،تصمیم گرفتم بخش نوردهی LED را در TV براتون باز کنم تا با این بخش آشنا بشید و بدونید نوردهی LED BACK LIGHT چطور عمل میکنه.یک پنل رو باز کردم و از بخش مربوط عکس گرفتم که همراه با توضیحات گذاشته خواهد شد.
در پنل اصلی چند صفحه پشت همدیگر قرار گرفته.از جلو صفحه اول،بخش اصلی ساختار پنل یا همون بخش تصویر سازی است که در تکنیک های مختلف مثل TFT،PLS،IPS ساخته میشود.
و اما در پشت این صفحه،2 صفحه سفید دیگر قرار دارد.این 2 صفحه به رنگ سفید و از مواد اولیه مرغوب ساخته میشود تا به صورت عالی بتواند نور ساخته شده از LED ها را یکدست کرده و به خوبی در ساختار صفحه اول پنل پخش نماید.
در زمان باز کردن باید خیلی مراقب بود چون این 2 صفحه خیلی زود کثیف میشوند و لکه برمیدارد که حتی کوچکترین لکه ممکن است در تصویرنهایی مشکلاتی رو به وجود بیارد.همیشه یکی از صفحه ها دارای قطر بیشتری نسبت به صفحه دیگر است و مقداری زبر است برخلاف صفحه دیگر.این کار برای افشان مناسب نور صورت میگیرد.
ابتدا لایه اول رو برمیدارم و از لایه های سفید رنگ که توضیح دادم عکسهایی موجود است که میتونید مشاهده بفرمائید.
سپس به یک صفحه میرسیم که همانطور که در عکس میبینید به اشکال گرد دارای حفره های متعددی میباشد.
این لایه برای جلوگیری از نشت نور LED ها و همچنین تداخلات مرسوم در نظر گرفته شده است که این لایه رو هم از روی قسمت اصلی برمیداریم.
در تصاویر میبینید اکنون به کانون اصلی نوردهی یعنی همان LED ها رسیده ایم.LED ها به صورت یکدست روی بردهایی باریک قرار گرفته اند که این بردهایی توسط کابل هایی بسیار ظریف از نوع MFL به بخش تغذیه و دستور متصل میگردند.
اکنون از نمایی نزدیکتر میتوانید تصاویر LED ها را ببینید.ولتاژ هر کدام از اینها 3V است اما از آنجایی که معمولا به صورت سری بسته میشوند،ولتاژ ورودی برد بیشتر است و در عکسها 2 ولتاژ 12 و 24 رو مشاهده میکنید.
(نمونه نزدیکتر)
و اما در بخش نهایی برای دوستان LED ها را روشن کرده ام که از نمایی نزدیک واقعا زیبا هستند.همانطور که میبنیید همگی یکدست و زیبا روشن میشوند با حداکثر HZ و بدون کوچکترین نوسان.در نهایت قاب آلومینیومی نازکی در شت قرار دارد.وجود طبع سرد آلومینیوم باعث دفع بهتر حرارت و طول عمر پنل میگردد.
(نمایی نزدیکتر از روشنایی)
دوستان گلم این بود نمایی ساده از بخش مهم TV LED ها یعنی بخش نوردهی یا همان BACK LIGHT امیدوارم به دردتون خورده باشه.سوالی هم بود در خدمت هستم.
امیرحسین آریایی
این مطلب صرفا برای انجمن سخت افزار نوشته شده است.