PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : [آموزش] ساخت پروگرامر ساده برای فلش کردن انواع بایوس ( SPI Programmer )



ErfanDL
2014/10/02, 15:49
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.

در این قسمت با آموزش ساختن یک پروگرامر ساده برای فلش کردن و تعمییر انواع بایوس مادربوردها در خدمت شما هستیم.

با توجه به تنوع زیاد مادربوردها و لپ تاپ ها در بازار بعضی از دوستان بایوس مادربورد یا لپ تاپ خود را اشتباه فلش میکنند و یا موقع آپدیت کردن بایوس نوسانات برق باعث آسیب رساندن به بایوس خواهد شد از این رو تصمیم گرفتم آموزش ساخت یک پروگرامر ساده برای رفع مشکل دوستان را قرار بدهم.

این پروگرامر بر پایه SPI Flasher میباشد و با پورت LPT کار میکند.

=======

آموزش کار با پروگرامر و فلش کرد بایوس در پست دوم همین تاپیک.

=======

IC های پشتیبانی شده توسط این پروگرامر:

31639

شامل تمامی مدل های IC های بایوس میباشد.

========

قطعات مورد نیاز برای ساخت پروگرامر SPI Flasher:

1- 1 عدد پورت LPT ( همان پورت پرینترهای قدیمی )

2- 4 عدد مقاومت 150 اهم

3- یک عدد مقاومت 550 اهم

4- یک عدد مقاومت 320 اهم

5- یک عدد رگولاتور با شماره LM317T

6- یک عدد خازن الکترولیت 10 میکروفارارد

7- یک عدد خازن سرامیکی 0.1 میکروفاراد

8- یک عدد کلید برای روشن کردن پروگرامر

9- سوکت 8 پایه زیف برای قرار دادن IC بایوس روی پروگرامر

10- دو عدد LED ( قرمز و سبز )

11- یک عدد کابل USB مادگی ( برای تغذیه پروگرامر )

12- یک عدد فیبر سوراخ دار

========

بعد از تهیه قطعات بالا با توجه به نقشه پروگرامر قطعات رو روی بورد سوراخ دار لحیم کنید:

31640

========

نمایی از پروگرامر ساخته شده:

31644 31647 31649

ErfanDL
2014/10/02, 15:55
آموزش

نرم افزارهای مورد نیاز:

SPIPGM: 31651

ویندوز XP

====

روش کار:

ابتدا IC بایوس را روی پروگرامر قرار دهید سپس کابل LPT و کابل USB را متصل کنید و پروگرامر را روشن کنید.

1- SPIPGM رو دانلود و از حالت فشرده خارج کنید.

2- فایل بایوس را دانلود و به bios.bin تغییر نام دهید ( فرمتش bin شود )

3- محتویات برنامه SPIPGM و فایل بایوس را داخل یک درایو بریزید مثلا درایو D

4- نرم افزار CMD را اجرا کنید ( Start > All programs > CMD )

5- به درایوی که محتویات برنامه SPIPGM را کپی کردید CD کنید 31652

31650

6- سپس دستورات زیر را به ترتیب داخل CMD وارد کنید:

SPIPGMW /u برای آنلاک قفل IC

SPIPGMW /e برای فرمت کردن IC

SPIPGMW /p bios.bin برای پروگرام و فلش کردن فایل بایوس روی IC

SPIPGMW /v bios.bin برای تایید کردن فایل بایوس روی IC

====

aryaiee
2014/10/02, 20:34
با تشکر از شما دوست گرامی جسارتا چند نکته رو متذکر میشوم
1-اگر ممکن است خازن سرامیکی رو به بنده نشون بدید؟
2-برد در عکس و جز موارد اولیه که فرمودید فقط برای تست هستش و مصارف آزمایشگاهی و تحصیلی دارد و دارای درصدخطای بالایی هستش!مشخص هستش که تحصیل کرده هستید پس از آمار ترکیدن خازن های 16 تا 32 روی این بردها خبر دارید چه برسه به همچین کار ظریفی.برای این بردها باید از مدار چاپی استفاده کرد.
3-مقاومت های ذکر شما دارای تلورانس خطای بالا هستند اگر دقت بفرمائید و نقشه شما با پروگرامرهای الان تفاوت بسیاری دارد.بنده فقط عرض کنم که این برد و قطعات فقط جنبه آموزشی دارد.
با تشکر و باز هم ممنون

ErfanDL
2014/10/02, 20:50
با تشکر از شما دوست گرامی جسارتا چند نکته رو متذکر میشوم
1-اگر ممکن است خازن سرامیکی رو به بنده نشون بدید؟
2-برد در عکس و جز موارد اولیه که فرمودید فقط برای تست هستش و مصارف آزمایشگاهی و تحصیلی دارد و دارای درصدخطای بالایی هستش!مشخص هستش که تحصیل کرده هستید پس از آمار ترکیدن خازن های 16 تا 32 روی این بردها خبر دارید چه برسه به همچین کار ظریفی.برای این بردها باید از مدار چاپی استفاده کرد.
3-مقاومت های ذکر شما دارای تلورانس خطای بالا هستند اگر دقت بفرمائید و نقشه شما با پروگرامرهای الان تفاوت بسیاری دارد.بنده فقط عرض کنم که این برد و قطعات فقط جنبه آموزشی دارد.
با تشکر و باز هم ممنون
سلام دوست عزیز

خازن سرامیکی و الکترولیتی در این برد هیچ تفاوتی ندارد با این برد نزدیک یک سال هست که دارم بایوس فلش میزنم مشکلی نداشته.
به زودی ساخت یک پروگرامر بر پایه اردوینو را آموزش میدهم.

aryaiee
2014/10/02, 20:54
سلام دوست عزیز

خازن سرامیکی و الکترولیتی در این برد هیچ تفاوتی ندارد با این برد نزدیک یک سال هست که دارم بایوس فلش میزنم مشکلی نداشته.
به زودی ساخت یک پروگرامر بر پایه اردوینو را آموزش میدهم.
بله چون نقشه رو درست نکردم عرض کردم.اما تنقاقض خازن ها آشکار بود خوب!عجیبه در این برد تفاوتی ندارند.در هر حال نقشه متفاوت با برد های بازار است.همونطور که قبلا هم عرض کردم تلورانس خطای مقاومت ها هم زیاد است به هر حال یک سال کار کرد بدون خطا اون هم روی برد آزمایشگاهی جالبه!

ErfanDL
2014/10/02, 21:18
بله چون نقشه رو درست نکردم عرض کردم.اما تنقاقض خازن ها آشکار بود خوب!عجیبه در این برد تفاوتی ندارند.در هر حال نقشه متفاوت با برد های بازار است.همونطور که قبلا هم عرض کردم تلورانس خطای مقاومت ها هم زیاد است به هر حال یک سال کار کرد بدون خطا اون هم روی برد آزمایشگاهی جالبه!
بله درسته یکم ریسک داره ساخت این پروگرامر به زودی آموزش ساخت یک پروگرامر بایوس بر پایه آردوینو قرار میدهم که خیلی Safe هست

3174131742

ARMIN
2014/10/02, 22:53
دوستان و کاربران عزیز،

آقا عرفان از اساتید حرفه ای برای Tweak و تنظیمات تخصصی بایوس هستند.

امیدوارم بتونیم از حضورشون در انجمن استفاده ی لازم رو ببریم. @};-

masoudps3
2014/10/11, 23:24
سلام آقا عرفان عزیز... نمیدونم سوالی که میخوام بپرسم مربوط به اینجا میشه یا نه ولی بی ربط به اینجا هم نیست.من یک عدد از این پی سی مینی های ایسوس(نت تاپ EB1501P)دارم(البته مال خودم نیست مال یکی از دوستانه)این بنده خدا بنا به دلایل شخصی روی بایوس این مینی پی سی پسورد گذاشته بود حالا که نیاز پیدا کرده دوباره بره توی قسمت تنظیمات بایوس پسورد رو فراموش کرده!!! از طرفی هم به باطری مادربورد دسترسی نداریم! چون دستگاه پلمپه!! میخاستم بپرسم راهی هست که بشه این پسورد رو شکست یا وارد تنظیمات بایوس شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ممنون

ErfanDL
2014/10/12, 08:35
سلام آقا عرفان عزیز... نمیدونم سوالی که میخوام بپرسم مربوط به اینجا میشه یا نه ولی بی ربط به اینجا هم نیست.من یک عدد از این پی سی مینی های ایسوس(نت تاپ EB1501P)دارم(البته مال خودم نیست مال یکی از دوستانه)این بنده خدا بنا به دلایل شخصی روی بایوس این مینی پی سی پسورد گذاشته بود حالا که نیاز پیدا کرده دوباره بره توی قسمت تنظیمات بایوس پسورد رو فراموش کرده!!! از طرفی هم به باطری مادربورد دسترسی نداریم! چون دستگاه پلمپه!! میخاستم بپرسم راهی هست که بشه این پسورد رو شکست یا وارد تنظیمات بایوس شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ممنون
سلام دوست عزیز

بله میشه به این تاپیک مراجعه کنید

فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.

saman1368
2015/03/03, 23:07
سلام و خسته نباشیدخیلی ممنون بابت آموزش خوبتون من با آموزشی که دادید این پروگرامرو ساختم اما توی دستور آخر تا 7درصد میره بعد error میده میشه بگید چرا؟ یعنی توی قسمت تایید این مشکل پیش میاد

ErfanDL
2015/03/03, 23:22
سلام دوست عزیز

اتصالات را یک بار بررسی کنید. در صورت امکان از کابل کوتاه تر استفاده کنید

sami01
2015/04/14, 00:12
با سلام
دو تا سوال داشتم ممنون میشم اگه پاسخ بدید. مادربوردهای Dual bios را چیکار باید کرد .کدوم بایوس رو آپدیت کنم.M_Bios یا B_Bios .البته من فکر میکنم وقتی مادربرد اصلا روشن نمیشه باید هر دو را آپدیت کنم. چون در اصل بایوس بکاپ نیز کار خود را بدرستی انجام نمیدهد.
دیگه اینکه بایوسهای SMD نیز با همین روش آپدیت میشن دیگه؟ البته با یه تبدیل پایه به سوکت آی سی !!! لطفا راهنمایی کنید .
با تشکر

ErfanDL
2015/04/15, 09:29
با سلام
دو تا سوال داشتم ممنون میشم اگه پاسخ بدید. مادربوردهای Dual bios را چیکار باید کرد .کدوم بایوس رو آپدیت کنم.M_Bios یا B_Bios .البته من فکر میکنم وقتی مادربرد اصلا روشن نمیشه باید هر دو را آپدیت کنم. چون در اصل بایوس بکاپ نیز کار خود را بدرستی انجام نمیدهد.
دیگه اینکه بایوسهای SMD نیز با همین روش آپدیت میشن دیگه؟ البته با یه تبدیل پایه به سوکت آی سی !!! لطفا راهنمایی کنید .
با تشکر

سلام دوست عزیز

M Bios مخفف Main BIOS یا بایوس اصلی هست و B BIOS مخفف Backup BIOS هست شما باید M BIOS رو آپدیت کنید. بله فلش میشن

javad-10
2015/07/20, 12:33
با سلام
من این پرگرمر رو ساختم برا فلش ای سی گیرنده دیجیتال فوما ازش استفاده کردم ولی با اینکه ای سی رو میشناسه میتونه بخونه و فایلی رو که خونده دوباره میتونه رو ای سی (که شمارش w25q32 هست) پرگرم کنه ولی فایل فلشی رو که دانلود کردم رو پیغام میده نمیتونه باز کنه فایل رو از دوجا دانلود کردم با هر دو همین مشکل وجود داره مشکل کجاست ؟
باتشکر

javad-10
2015/07/21, 11:20
با سلام
من این پرگرمر رو ساختم برا فلش ای سی گیرنده دیجیتال فوما ازش استفاده کردم ولی با اینکه ای سی رو میشناسه میتونه بخونه و فایلی رو که خونده دوباره میتونه رو ای سی (که شمارش w25q32 هست) پرگرم کنه ولی فایل فلشی رو که دانلود کردم رو پیغام میده نمیتونه باز کنه فایل رو از دوجا دانلود کردم با هر دو همین مشکل وجود داره مشکل کجاست ؟
باتشکر
سلام
مشکل حل شد موقع تعویض اسم فایل پسوند bin رو مینوشتم که چون پسوند ها تو حالت دیفالت ویندوز مخفی هستند میشد دو پسوند
اینم یه دستور مفید دیگه
spipgmw/d file.hd
برای خواندن وسیو فایل داخل فایلی به اسم file.hd

rahbar
2016/07/13, 20:32
ضمن عرض سلام و خدا قوت میخواستم بدونم میشه همزمان کنار سوکت 8 پایه یک عدد سوکت 14 پایه قرار داد.

ErfanDL
2016/07/13, 20:33
ضمن عرض سلام و خدا قوت میخواستم بدونم میشه همزمان کنار سوکت 8 پایه یک عدد سوکت 14 پایه قرار داد.
سلام ممنون

خیر

morteza1440
2016/08/10, 11:16
سلام آقای عرفان.
ببخشید من دانشجوی رشته زیست شناسی هستم و اگر سوالاتم پیش پا افتاده است عذر میخوام.
اولین سوالم این است که این پرگرمر با چه ولتاژی کار میکنه؟ با توجه به دیتا شیت مربوط به چیپی که میخوام بایوس رو روش فلش کنم، باید ولتاز حدود 1.8 ولت باشه.
دومین سوالم هم این است که آیا هم کابل USB و هم کابل LPT به کامپیوتر متصل میشه؟ کابل LPT به کدوم قسمت از کیس متصل میشه (من تا حالا پرینتر نداشتم!)؟
سومین سوالم هم این است که در دیتا شیت مربوط به چیپ مورد نظرم(MX25U6435F)، در قسمت pin configuration به جای #hld در پین شماره 7 (با توجه به عکسی که شما از شمای کلی مدار قرار دادین) RESET#/SIO3 نوشته شده است. آیا فرقی بین این 2 وجود دارد؟
ببخشید اگر با سوالاتم اذیتتون کردم.

ErfanDL
2016/08/10, 11:31
سلام آقای عرفان.
ببخشید من دانشجوی رشته زیست شناسی هستم و اگر سوالاتم پیش پا افتاده است عذر میخوام.
اولین سوالم این است که این پرگرمر با چه ولتاژی کار میکنه؟ با توجه به دیتا شیت مربوط به چیپی که میخوام بایوس رو روش فلش کنم، باید ولتاز حدود 1.8 ولت باشه.
دومین سوالم هم این است که آیا هم کابل USB و هم کابل LPT به کامپیوتر متصل میشه؟ کابل LPT به کدوم قسمت از کیس متصل میشه (من تا حالا پرینتر نداشتم!)؟
سومین سوالم هم این است که در دیتا شیت مربوط به چیپ مورد نظرم(MX25U6435F)، در قسمت pin configuration به جای #hld در پین شماره 7 (با توجه به عکسی که شما از شمای کلی مدار قرار دادین) RESET#/SIO3 نوشته شده است. آیا فرقی بین این 2 وجود دارد؟
ببخشید اگر با سوالاتم اذیتتون کردم.

سلام دوست عزیز
1- این پروگرامر 5 ولت هست و برای فلش IC بایوس طراحی شده. برای کاهش ولتاژ به 1.8 ولت باید بین پایه VC آی سی و پروگرامر یک مقاومت 160 اهم بگذارید
2- کابل USB فقط برای تغزیه مدار هست. کابل LPT هم به مادربوردهای قدیمی متصل میشه
3- بله فرق داره

این IC رو شما باید با پروگرامر TNM2000 فلش کنید

morteza1440
2016/08/10, 14:13
سپاس از پاسختون.
این IC بایوس تبلت خودمه که با ریختن بایوس یه تبلت دیگه در fastboot mode, تبلتم رو hard break کردم, به طوریکه دیگه روشن نمیشه.
spi programmer ها هم خیلی گرونن و برام صرف نمیکنه که بخرمشون. تعمیرات هم میبرم کسی قبول نمیکنه تعمیر کنه, تا اینکه آموزش ساخت پروگرمر شما رو دیدم و گفتم شاید رو IC تبلت من جواب بده که مثل اینکه جواب نمیده.
آیا امکان ساخت spi پروگرمر ساده به منظور صرفه جویی در هزینه برای این مدل IC وجود داره؟

ErfanDL
2016/08/10, 15:29
سپاس از پاسختون.
این IC بایوس تبلت خودمه که با ریختن بایوس یه تبلت دیگه در fastboot mode, تبلتم رو hard break کردم, به طوریکه دیگه روشن نمیشه.
spi programmer ها هم خیلی گرونن و برام صرف نمیکنه که بخرمشون. تعمیرات هم میبرم کسی قبول نمیکنه تعمیر کنه, تا اینکه آموزش ساخت پروگرمر شما رو دیدم و گفتم شاید رو IC تبلت من جواب بده که مثل اینکه جواب نمیده.
آیا امکان ساخت spi پروگرمر ساده به منظور صرفه جویی در هزینه برای این مدل IC وجود داره؟
دوست عزیز به یک مغازه تعمیرگاه وسایل الکترونیک مراجعه کنید پروگرامر دارن شما IC رو با فایل فلش بدین براتون فلش میکنن

آموزش ساختش در انجمن هست: [آموزش] ساخت پروگرامر بایوس ( Arduino BIOS Flasher ) (فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.)

فقط باید از یک مقاومت برای کاهش ولتاژ استفاده کنید این پروگرامر 3.3 ولت و 5 ولت هست

H_6403
2017/01/02, 11:32
سلام خدمت
ErfanDL (فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.)

فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند. عزیز و تشکر از مطلبی که گذاشتید.
آقا من این پروگرمر را ساختم ولی متاسفانه جواب نداد.
طبق دستورالعمل خودتان اول دستور را وارد کردم ولی پیامی که در تصویر1 مشخص است را داد.47238
بار دیگر دستور (بدون w) را وارد کردم و یه کی فکر کرد!!!! و پیغامی که در تصویر 2 است را داد.47239
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.

H_6403
2017/01/05, 07:30
ErfanDL (فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.)
عزیز
سلام و تشکر از مطلبتون
من پروگرمر رو ساختم ولی هنگام کار کردن به یک مشکلی برخوردم

طبق دستوالعمل شما همانطور که در شکل یک مشخص است دستور SPIPGMW /u را وارد کردم و خطا را داد.47240
بار دیگر دستور SPIPGM /uرا وارد کردم و این دفعه این پیغام را داد.
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.47241

ErfanDL
2017/01/05, 10:12
ErfanDL (فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.)
عزیز

سلام و تشکر از مطلبتون
من پروگرمر رو ساختم ولی هنگام کار کردن به یک مشکلی برخوردم

طبق دستوالعمل شما همانطور که در شکل یک مشخص است دستور SPIPGMW /u را وارد کردم و خطا را داد.47240
بار دیگر دستور SPIPGM /uرا وارد کردم و این دفعه این پیغام را داد.
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.47241

سلام دوست عزیز

دقت کنید پورت سریال از داخل تنظیمات بایوس فعال باشه

Amfa
2017/08/13, 12:36
درود
من پروگرامر فوق را ساختم و ایپرام25q80 را خیلی راحت شناخت و پروگرام شد.الان یک ایسی 95020 دارم که شناساییش نمیکنه.
از روی دیتاشیتش نگاه کردم پایه هاش با 25q80مشابه هست.فقط ولتاژ کاری کمتری داره که اصلاحش کردم.
95020هم که spiهست ،برای اون باید پروگرامر دیگری بسازم؟ممنون میشم راهنمایی کنید

ErfanDL
2017/08/13, 14:35
درود
من پروگرامر فوق را ساختم و ایپرام25q80 را خیلی راحت شناخت و پروگرام شد.الان یک ایسی 95020 دارم که شناساییش نمیکنه.
از روی دیتاشیتش نگاه کردم پایه هاش با 25q80مشابه هست.فقط ولتاژ کاری کمتری داره که اصلاحش کردم.
95020هم که spiهست ،برای اون باید پروگرامر دیگری بسازم؟ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام. خدمت شما
[آموزش] ساخت پروگرامر بایوس ( Arduino BIOS Flasher ) (فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.)

amin.no
2018/11/06, 16:20
سلام و خسته نباشید
مادربرد من کابل پارالل نمیخوره اما یه برد pci دارم که به مادربرد وصل میشه و مادربرد رو پارالل دار میکنه؛
میشه از همین استفاده کرد ؟​

ErfanDL
2018/11/06, 19:26
سلام و خسته نباشید
مادربرد من کابل پارالل نمیخوره اما یه برد pci دارم که به مادربرد وصل میشه و مادربرد رو پارالل دار میکنه؛
میشه از همین استفاده کرد ؟​


فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.

abo_star
2019/02/06, 22:40
با سلام
بنده این رو ساختم
ایسی فلش یک مودم رو میخوام پروگرم کنم EN25F16

در مرحله دستور انلاک این ارور رو میده . مشکل از چیه ؟
49128

ErfanDL
2019/02/06, 23:03
دوست عزیز به یک مغازه تعمیرگاه وسایل الکترونیک مراجعه کنید پروگرامر دارن شما IC رو با فایل فلش بدین براتون فلش میکنن

آموزش ساختش در انجمن هست: [آموزش] ساخت پروگرامر بایوس ( Arduino BIOS Flasher ) (فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.)

فقط باید از یک مقاومت برای کاهش ولتاژ استفاده کنید این پروگرامر 3.3 ولت و 5 ولت هست
با سلام
بنده این رو ساختم
ایسی فلش یک مودم رو میخوام پروگرم کنم EN25F16

در مرحله دستور انلاک این ارور رو میده . مشکل از چیه ؟
49128سلام. این پروگرامر با بعضی از چیپ ها سازگار نیست. پیشنهاد میکنم از این روش استفاده کنید.
فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.آموزش-ساخت-پروگرامر-بایوس-%28-Arduino-BIOS-Flasher-%29

Sent from my C6833 using Tapatalk

abo_star
2019/02/07, 00:56
بله ممنونم
و با یه فلش دیگه امتحان کردم پروگرم شد
قبلش هم فرمت میکنم

ولی زمانی که میخوام فایل رو VERIFY و دستورش رو میزنم

پشت سر هم ارورهایی رو ظاهر میکنه
... verify error in sector
.
.
.

این دلیلش چیه ؟

abo_star
2019/02/07, 10:50
49130

این دلیلش چیه در مرحله verify؟

Hosein10m
2020/10/15, 12:56
سلام کامپیوتر رو دیروز روشن کردم و هیچ تصویری نمی‌ده و هارد و گرافیک و رم و پاور رو تست کردم و مشکلی نداشتم .و اینکه موقع روشن شدن هیچ بوق نمیزنه ممکنه از بایوس باشه

REZA
2020/10/16, 19:07
سلام کامپیوتر رو دیروز روشن کردم و هیچ تصویری نمی‌ده و هارد و گرافیک و رم و پاور رو تست کردم و مشکلی نداشتم .و اینکه موقع روشن شدن هیچ بوق نمیزنه ممکنه از بایوس باشه

از نزدیک باید چک بشه

farzintey
2020/10/19, 09:47
با سلام میشه راهنمایی بفرمایید کابل lptکه هست یک سرش نره که به کامپیوتر میخوره و سر دیگه شکل دیگه هست که با پورتی که تو مدار گفته شده همخوانی نداره درواقع باید یه کابل دوسر نر باشه؟ که یک سرش به کامپیوتر بخوره یه سرشم به پورتی که تو مدار گفته شده ایا این کابل تو بازار هست یا میتونیم بصورت موازی دو سر نر کابل بهم متصل کنیم؟؟ با تشکر

ErfanDL
2020/10/19, 10:05
با سلام میشه راهنمایی بفرمایید کابل lptکه هست یک سرش نره که به کامپیوتر میخوره و سر دیگه شکل دیگه هست که با پورتی که تو مدار گفته شده همخوانی نداره درواقع باید یه کابل دوسر نر باشه؟ که یک سرش به کامپیوتر بخوره یه سرشم به پورتی که تو مدار گفته شده ایا این کابل تو بازار هست یا میتونیم بصورت موازی دو سر نر کابل بهم متصل کنیم؟؟ با تشکر

دوست عزیز بهتره این پروگرامر رو درست کنید: فقط کاربران عضو قادر به مشاهده لینک‌ها هستند.(-Arduino-BIOS-Flasher-)?p=195434&viewfull=1#post195434